Prajitura in 2 culori (de post)

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Noi 2013 | 49803 vizualizari

 

Reteta preluata de la Dana Cristea - Pusikmea, careia ii multumesc! O prajiturica foarte, foarte buna si aromata, pe placul tuturor, de la mic la mare!

 

INGREDIENTE

  • Aluat alb:
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Aluat maro:
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Mai avem nevoie de:
  • 6 linguri dulceata de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in 2 culori (de post):

Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit.

Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei apoi turnam aluatul alb, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute, pana prinde o crusta usor aurie la suprafata.

Intre timp pregatim aluatul maro: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit.

Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata.

Dupa ce blatul alb s-a rumenit, il scoatem din cuptor, intindem dulceata peste el apoi acoperim cu compozitia maro.

Dam din nou la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute (depinde de fiecare cuptor in parte), pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi portionam si servim.

E minunata, sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele de mai sus sunt pentru o tava cu diametrul de 24/36 cm.

2

Putem sa folosim alta dulceata (de capsuni, de caise, de prune).

3

Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in 2 culori (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de napolitana